duminică, 12 decembrie 2010


La data de 5 noiembrie 2010 ,ora 7.15 a murit ADRIAN PAUNESCU -ULTIMUL MARE POET NATIONAL ! Am plins trei zile non stop,si abia azi reusesc sa scriu citeva rinduri amarite despre moartea lui....Cred ca odata cu el, a murit si o mare parte din sentimentul national...Oare aceasta natie mai are vre-un viitor ? Nu stiu,si simpt ca nu mai pot sa adaug nici un cuvint despre moartea lui,asa de rau inca ma doare ......!Nicolae Manolescu,poate cel mai mare critic de poezie contemporana, spunea despre el ca:"A fost o puternică personalitate şi un poet important, care uneori a căzut victimă excesului propriilor calităţi. Într-un fel, temperamentul extrem de impulsiv încă din tinereţe l-a împins să îmbrace cauze nu întotdeauna corecte. Lasă un gol în poezia românească atât ca om, cât şi ca artist, ca formulă personală de poezie pe care o au destul de puţini în epoca noastră", a spus Nicolae Manolescu.

RESTUL ESTE O IMENSA TACERE, CARE IMI SPARGE TIMPANELE....!Asta in timp ce el este cu Blaga,Eminescu,Arghezii si Nichita ....pledind in fata lui Dumnezeu pentru neamul lui atit de obidit si incercat in acesti ani ....!
Dumnezeu sa-l odihneasca si poporul roman sa-l citeasca si indrageasca ,macar atit cit a iubit el acest popor chiar si de pe patul de spital ,de acolo de unde ii adresa o ultima dorinta testamentara !

Niciun comentariu: